sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Mietteitä

Taivaalta tupruttaa lunta, mutta nyt on jo mietittävä kesää ja aloitettava joka keväinen kesätyön metsästys! Tänään olen kääntänyt mun CV:tä ruotsiksi ja englanniksi, sillä tarkotus olis löytää täältä Göteborgista jotakin hommia. Mä lähden taas tähän jokakeväiseen urakkaan asenteella "kyllä töitä tekevälle löytyy" ja varsinkin nyt kun mulle kelpais melkeen mikä tahansa homma! Olis niin kiva saada vähän työkokemusta ulkomailta, parantaa tietenkin vielä ruotsia ja mikä parasta, nauttia Göteborgin kesästä: festareista, puistoista, saaristosta ja kaikesta. Mutta ennen haaveilua on lähetettävä niin monta hakemusta kun koululta ehdin ja toivoa parasta sormet ja varpaat ristissä!

Mun uusi kurssi vaikuttaa ekan viikon jälkeen aika todella hyvältä. Kurssin nimi on "Social change, social movements and globalisation" ja se kuuluu sosiologian maisteriohjelmaan. Pisteitä kurssista saa 15 hp. Kurssin suoritus on taas vähän erilainen: joka viikko luetaan yks kirja josta sitten keskustellaan ryhmässä+seminaarissa. Kirjoista kirjoitetaan kolme parin-kolmen sivun vertailevaa esseetä, jotka ajavat sitten tentin aseman. Tämän lisäksi kirjoitetaan pareittain projektityö, jonka aiheen saa valita todella vapaasti, kunhan sen saa linkitettyä kurssin aiheisiin jotenkin.

Miksi suomessa ei voida toimia näin? En kyllä yhtään kaipaa enää niitä kirjatenttejä, joihin luetaan pari päivää ennen tenttiä 24/7 ja parin päivää tentin jälkeen ei muista aiheesta enää yhtään mitään. Vaikka tämä Ruotsin systeemi on loppupeleissä aika paljon työläämpi, on tämä myös tuhat kertaa mielekkäämpää ja motivoivampaa kuin mihin Suomessa on tottunut.

Tämä viikonloppu on mennyt kivasti, mutta vähän haikeesti, sillä meidän rakas ystäväpariskunta pakkas kamansa ja lähti takaisin Suomeen. Onneks perjantaina päästiin vielä Eevan kanssa ottamaan rennosti fredagsmysin merkeissä, johon kuului illallista ja leffaa. Eilen sitten autettiin pakkauksissa ja siivouksissa, sanottiin heipat ja toivotettiin turvallista kotimatkaa.

Leffavalinta kävi meiltä tytöiltä aika helposti :D

Mutta onneksi ens viikkoon mahtuu paljon kivoja juttuja: suunnitelmissa olis ainakin kahvittelua pitkästä aikaan vanhan kurssikaverin kanssa ja afterworkkia nykyisten kurssilaisten kanssa. Ja sitten tietenkin Fysikeniä ja koulua. :)

Tänään aattelin vielä kahlata työpaikkailmoituksia ja sitten kahdeksan aikaan linnottautua telkkarin eteen seuraamaan mun uutta lempparisarjaa: Familjen Holstein-Gottorpia!

Kram!

- Milka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti