perjantai 15. helmikuuta 2013

Alla hjärtans dag

Olen jo kauan halunnut kokeilla sydänsimpukoita ja mielestäni ystävänpäivä sopi paremmin kuin hyvin ensimmäisen kokeilun ajankohdaksi! Sydänsimpukat on yhtä helppo laittaa kuin esimerkiksi sinisimpukat, kunhan muistaa poistaa niistä kaiken hiekan. Hiekan poisto on hyvä aloittaa pari tuntia ennen ruuanlaittoa. Hiekan poisto tapahtuu helposti siten, että simpukat upotetaan vahvasti suolattuun kylmään veteen, jossa ne sitten availevat itseään ja näin hiekka valuu kulhon pohjaan. Vettä on hyvä vaihtaa esimerkiksi puolen tunnin välein.

Ossi otti tehtäväkseen tuorepastan teon ja minä sitten hoidin simpukat ja kastikkeen!

 Sydänsimpukka pasta

- pussillinen simpukoita
- 2 shalottisipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- kirsikkatomaatteja
- 3 dl kuivaa valkkaria
- pippuria
- salviaa
- 1/2 pkt pekonia

1. Poista simpukoista hiekka ja heitä rikkoutuneet pois
2. Paista pekoni ja laita se talouspaperin päälle valumaan
3. Kuullota sipulit tilkassa öljyä, lisää sekaan tomaatit ja valkkari. Mausta pippurilla ja salvialla.
4. Laita simpukat viinin sekaan ja anna niiden kypsyä parin minuutin ajan ja kunnes kaikki ovat avautuneet
5. Ripottele paistetut pekonit pinnalle, koristele, ja tarjoile pastan kanssa. Nauti!


 Hauskaa viikonloppua! :)
- Milka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti