lauantai 22. syyskuuta 2012

Arkea ja juhlaa

Hej!

Taas on viikko vierähtänyt Ruotsin länsirannikolla. Viime viikkoon sisältyi normaalin koulun ja pänttäämisen lisäksi ruotsin kurssin tasokoe, sitsaamista ja auton metsästystä. Eli kiirettä on taas pitänyt! Ihanaa, että on viikonloppu taas niin voi ottaa hyvällä omallatunnolla ihan rennosti. Eilen oltiin syömässä Linnégatanilla sijaitsevassa Linneterassen -nimisessä ravintolassa, jossa ruoka ja viini oli todella hyvää. Tämä lauantai on mennyt kaupungilla ruokaostoksia tehdessä ja kaupungin Konstmuseumiin tutustuen. Tässä taas yksi syy, miksi Göteborg on kaupunkina loistava: alle 26- vuotiaat pääsevät ilmaiseksi kaikkiin kaupungin museoihin ja 26 -vuotiaat ja vanhemmat joutuvat pulittamaan lystistä vaivaiset 40 kr, jolla voi sitten ravata museoissa vuoden ajan niin paljon kuin haluaa. Aika hyvä diili!

Elämä täällä on asettunut aika mukavasti aloilleen. Lähes kaikki käytännön asiat on saatu hoidettua ja kaupunki alkaa tuntua jo todella kotoisalta. Mua lämmittää se tieto, että oon täällä kokonaisen vuoden, sillä täällä on niin paljon tekemistä ja nähtävää ettei puolessa vuodessa tätä kaikkea kyllä ehtisi kunnolla kokea! Saan mun veljet tänne kylään lokakuun lopulla ja muitakin vieraita on tulossa kylään ennen joulua, joten eiköhän tämä loppuvuosi hurahda samalla tahdilla kun tämä ensimmäinen kuukausi. Vielä tosiaan pitäisi tehdä kenttätyö koulussa, hoitaa tentti alta pois kunnialla, sitten jos pääsis sinne ruotsin kurssille niin sekin vie oman aikansa ja sitten paras: Ilmottauduttiin Medborgarskolanin Fisk och skaldjur -kokkuskurssille!!

"Fisk och skaldjur är något som intimt förknippas med västkusten. Gå på vår kurs och låt dig inspireras att laga läckra fisk- och skaldjursrätter.

Du kommer att upptäcka att det egentligen inte alls är svårt att laga dessa kulinariska läckerheter. Du får tips och råd att på bästa sätt lära dig laga fisk och skaldjur både till vardag och fest."


En niin malta odottaa, että päästään tonne! Oon aina halunnut päästä kokkauskurssille ja nyt vihdoin sain sen aikaseks. Parasta just olis, että oppisi oikeasti käsittelemään mereneläviä niin, että uskaltaisi ostaa niitä kaupasta. Ja nyt kun noita mielettömiä raaka-aineita on tarjolla niin ajankohta on kun nappi silmään!

Nyt vielä kuvia menneeltä viikolta:



Outoja nämä ruotsalaiset :)
 Sitsit oli kyllä jotain aivan muuta kuin mitä Suomessa! Kuulemma Handelsilla ja Chalmersilla (paikallinen TKK) on suhteellisen samanlaiset sitsimeiningit kuin mihin me on totuttu. Arbetsvetenskapin sitsit oli lähempänä kyllä bileitä, joissa laulettiin ehkä silloin tällöin :D Yhtään laulua en osannut, mutta hauskaa oli!

Linnégatanin ravintolat oli lähes kaikki eilen ihan täynnä, joten jatkossa pitää kyllä tehdä pöytävaraus valmiiksi! Onneksi löydettiin kuitenkin tämä paikka, ja vaikka ruoka olisi joltain osin voinut olla parempaa, niin mä olin ainakin todella tyytyväinen kokonaisuuteen.


Snapsit jäi seuraavaan kertaan

Italialainen voitti taas ranskalaisen. Niin se vaan menee!!

Ihanan kermainen porkkanakeitto keittiön tervehdyksenä

Tyytyväinen Milka ja mummo look!

Haudutettua lampaankoipea ja uunijuureksia. Täydellinen ruoka syksyiseen iltaan!

Jälkkärihammasta kolotti niin pahasti, että oli pakko ottaa!

Ei tääkään näytä yhtään pahalta (paitsi grappa.)


Sit vielä kuvia tältä päivältä:
 

Meitsi viipottaa

Pakollinen pelikuva


Ihanaa lauantaita kaikille! 
Nyt mä alan kokkaa makrillii!

- Milka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti