lauantai 15. syyskuuta 2012

Havskräftor

Mums mums!

Tämä viikko on mennyt taas niin hirveetä vauhtia etten vaan voi käsittää! Me ollaan asuttu täällä jo kolme viikkoa!! Viikko meni pitkälti kirjastossa ja luennoilla, kaupungilla haahuilesssa ja kyllä pari kahvitteluhetkeäkin sinne väliin mahtui. Torstaina oli kaupungin järjestämä Kick off -tapahtuma kaupungin uusille opiskelijoille, jossa esiintyi mm. paikallisen kesärenkutus "Dansa Pausa" biisin takana oleva Panetoz :) Hauskaa oli!! :)

Mutta sitten asiaan. Kokkailtiin viime lauantaina kotona vähän merirapuja, joista tuli todella maukkaita! Ravut me käytiin ostamassa Feskarbröderna nimisestä kalakaupasta, joka sijaitsee Nordstanin ostoskeskuksessa. Resepti valittiin Mikael Björklundin Min nordiska mat -keittokirjasta. Aivan loisto resepti ja helppo ku mikä! Meillä ei ollut persiljaa, mutta korvattiin se timjamilla, joka toimi myös tosi kivasti.




Ravut tuli puolittaa, joka oli ehkä hankalin osa koko ruoanlaitosta. Tää vaati terävän veitsen ja vähän voimaa...



Puolitettujen rapujen päälle kaadettiin maustevoi, jossa oli valkosipulia, korppujauhoja, timjamia ja tietenkin suola+pippuri. Ripottelin vielä rapujen päälle vähän korppujauhoja, ennenkuin iskin kaikki uuniin.


 Toimii! Kaveriksi salaattia, kapris-sipuli-perunoita ja kesän vikat syksyn ekat roséet! :)


 Täytyy vielä käydä ostamassa rapuveitset, niin käy toi saksien avaaminen vähän helpommin...


Eipä muuta tällä kertaa! Vi ses!

- Milka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti